Відкрите заняття на тему «Виробничий пил, його дія на організм людини, заходи боротьби»

     На якість умов праці впливає кількість шкідливих та небезпечних чинників, що супроводжують виробничий процес в реальних умовах. Дослідження цих чинників є, безумовно, важливим завданням тому, що це дозволить застосовувати відповідні засоби захисту працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих факторів та підвищити рівень безпеки на робочих місцях в цілому.

28 лютого у ВСП «Інгулецький фаховий коледж Криворізького національного університету» відбулося відкрите заняття на тему «Виробничий пил, його дія на організм людини, заходи боротьби».

За допомогою додатку  Google Jamboard студенти класифікували виробничий пил, який надходить у повітря робочої зони та атмосферу кар’єру при бурових роботах.

Розглянули питання шкідливого впливу виробничого пилу на працюючих, виникнення професійного захворювання та його наслідків.

Заходи та способи боротьби з запиленістю були розглянуті на прикладі діючих гірничих підприємств Кривбасу.

Під час демонстрації навчального відео, студенти ознайомилися з приладом «Аспіратор» за допомогою якого можна дослідити дисперсний склад пилу  та його вагові концентрації в атмосферному повітрі та повітрі робочої зони.

Студентів ознайомили з засобами індивідуального захисту та показали зразки протипилових респіраторів, захисних окулярів та спецодягу, які використовують працівники на гірничих підприємствах для захисту від виробничого пилу.

Для закріплення матеріалу заняття студентам було запропоновано пройти тестування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *