Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко»

Громадська організація «Інноваційні обрії України» у 2024 році вже вшосте провела на високому рівні Всеукраїнський конкурс есе учнівської та
студентської молоді «Мій Шевченко», присвячений творчості великого Кобзаря.


Цьогоріч у конкурсі взяли участь 2685 здобувачів освіти у 6-ти вікових категоріях. Вражає географія учасників: 24 області та м. Київ. Тобто справді Всеукраїнський рівень, оскільки усі здобувачі освіти України мали можливість висловити бачення «свого» Шевченка. У категорії «здобувачі фахової передвищої освіти» було представлено 207 робіт. Інгулецький коледж на конкурсі представила студентка групи ЗКК 22 1/9 Котякова Анастасія. Робота Анастасії удостоєна диплому третього ступеня. Це вагома відзнака. Вітаємо Анастасію з перемогою. Бажаємо успіхів!


Ось таким осмислює Шевченка Анастасія – представник покоління період становлення якого припав на такий складний для нашої країни час, час випробування: «Мій Шевченко тепер навчає дітей у бомбосховищах, вселяючи їм вічні істини та віру в українське майбутнє. Мій Шевченко рятує поранених у прифронтових медпунктах під обстрілами та у цивільних лікарнях під виття сирен, навіть у найважчі часи, рятуючи не одне життя. Мій Шевченко волонтерить по всьому світу, невтомно збирає кошти і робить так, що світ про нас не забував. Не забував, що на нашій недолі сьогодні вирішується доля всього людства. Мій Шевченко розчищає руїни після бомбардувань і створює «банки» для донатів для постраждалих, вибухає тисячами повідомлень у соцмережах у яких співчуває, співпереживає, підтримує і надихає. … Плаче мій Шевченко при кожній смерті і злітає в небо душами героїв, але він і народжується знову, символ незламного духу, що воскресає з кожним новим життям».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *