Інформаційна година на тему «Хроніка річниці подій російсько-української війни від широкомасштабного вторгнення російських військ на терени України 24 лютого до кінця травня 2022. Збройні сили України, громадянське суспільство та влада в обороні країни. Світова підтримка України».

 31 травня 2023 року методист коледжу викладач суспільних дисциплін Заремба Вікторія Володимирівна провела інформаційну годину для студентів 1 курсу на тему «Хроніка річниці подій російсько-української війни від широкомасштабного вторгнення російських військ на терени України 24 лютого до кінця травня 2022. Збройні сили України, громадянське суспільство та влада в обороні країни. Світова підтримка України».

Учасники заходу пригадали події вторгнення військ російської федерації на терени України 24 лютого 2022 року. Пригадали також, як розрозталась війна у лютому – травні 2022 року. Як розпочалася оборона Києва,  у Харкові українські сили відбивали атаки ворога, а у місто Буча заїхала російська техніка та розпочалися вуличні бої. Ворог захопив Херсон.

Присутні на заході почули розповідь про те як російське вторгнення наразилося на жорсткий опір зі сторони ЗСУ, сил територіальної оборони і простих українців. Лінії постачання росіян стали вразливі, а українська протиповітряна оборона спрацювала краще, ніж передбачалося.

Олександр Плахутін (ВР 22 1/9) розповів про найважливіші події березня 2022 року.

А Дмитро Жуков (ВР 22 1/9) про те що російські військові створюють небезпеку для ядерних об’єктів на території України — обстрілюють атомні електростанції, руйнують сховища ядерних відходів тощо.   4 березня були обстріляні будівлі та блоки найбільшої в Європі Запорізької АЕС. В майбутньому російські ракети неодноразово пролітали на малій висоті над українськими атомними електростанціями.

Перед очима глядачів знову пройшли страшні факти терору щодо мирних людей українських міст і сіл. Повідомлено також і про постанову Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні» (квітень 2022 рік).

Дмитро Шайдов (ЕРГО 22 1/9) нагадав як 14 квітня 2022 року, внаслідок удару, здійсненого  районі острова Зміїний двома ракетами «Нептун» Військово-морських сил України був пошкоджений і затонув ракетний крейсер «Москва».

А Анастасія Шишка (ЕРГО 22 1/9) розповіла про громадянське суспільство у обороні країни. Про те, як громадські організації, волонтери, благодійні фонди та звичайні активні громадяни об’єднались і взялися розв’язувати безліч завдань, щоб підтримати  армію та постраждале населення. Небувала громадська активність стала одним із корінних чинників у системі соціальної стійкості країни у протидії ворогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *