Відкрите заняття з історії України для викладачів суспільних дисциплін південного регіону м. Кривого Рогу

       18 листопада 2022 року у коледжі відбулося відкрите заняття з історії України для викладачів суспільних дисциплін південного регіону м. Кривого Рогу. Заняття провела викладач Н.А. Морозкіна у студентів ІІ курсу групи ЕРГО 21 1/9. Тема заняття: «Відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки (Кримської АРСР). Створення Меджлісу кримськотатарського народу».

На занятті було проаналізовано складні та  суперечливі процеси історії відновлення автономії Криму і зроблено спробу розглянути його наслідки для подальшої долі Криму та України і Криму.

На цьому занятті всі присутні також дізналися більше про кримських татар 1990-х рр. і отримали бажання почитати про історію і культуру цього народу. Це спонукало до висновку, що культурний обмін між корінними народами України є дуже важливим з огдяду на консолідацію українського суспільства., що набуває особливої актуальності у наш час.

А домашнім завданням студентам було написати есе на тему «Як пов’язані події відновлення кримської автономії в 1990 році, з анексією Криму в 2014 році». Було б цікавим послухати думки з цього приводу й відвідувачів нашого сайту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *