Соціальний правопросвітницький захід на тему «Кібербулінг: причини, прояви, попередження»

       29 березня 2023 в форматі онлайн – конференції соціальний педагог коледжу Ємельянова А.В., провела зі студентами перших курсів соціальний правопросвітницький захід на тему «Кібербулінг: причини, прояви, попередження».

Метою проведення заходу було:

  • ознайомити здобувачів освіти з таким явищем як кібербулінг, його різновидами та учасниками;
  • надати інформацію про способи попередження та боротьби з ним;
  • викликати почуття емпатії щодо жертв кібербулінгу та непримиренне ставлення до правопорушень у віртуальному просторі;
  • виховувати соціальний оптимізм на позитивних прикладах вирішення проблемних ситуацій.

Останні роки наше життя кардинально змінилося. Пандемія, карантин, війна… Повсякдення перетворилось в суцільний онлайн. І як виявилось, в такому активному інтернет – світі можна зіткнутись із таким явищем, як кібербулінг.

 

Наші студенти із великим бажанням та зацікавленням взяли участь в обговоренні даної теми. За допомогою мультимедійної презентації та відеоролику підтримали тематику та розширили уяву про різні випадки, які можуть статися з усіма нами, навіть коли ми і не підозрюємо про небезпеку.

Упродовж заходу, учасники розібрали поняття та  причини  кібербулінгу.

Деякі студенти  навіть виявили сміливість поділитися реальними історіями, які мали ознаки кібербулінгу. Також усі разом обговорили розповіді дітей та підтримали їх.

Завдяки активності студентів, розібрали  види кібербулінгу та розкрили значення кожного окремо, з наведеннями невеличких прикладів.

Дорослі  студенти – представники студентської ради коледжу надали  поради для першокурсників, щоб  ті у майбутньому не попадали в інтернет-пастки.

Соціальний педагог  розповіла про  учасників кібербулінгу та їхні психологічні портрети.

В ході заходу обговорили види відповідальності на законному рівні.

 

З даним питанням виступила наша запрошена гостя  – представник поліції Ісаєнко Інна Григорівна – старший інспектор   ювенальної превенції Інгулецького району. Старший інспектор роз’яснила студентам та присутнім, як на практиці працювала з такими підлітками, які вчиняли такі діяння, що мали  ознаками кібербулінгу. Попередила, що таке явище є особливо небезпечним та може призвести до негативних наслідків, навіть таких, які закінчуються летально.

Закріпили бесіду студенти, які уважно слухали Інну Григорівну, та задавали питання  щодо віку, умов життя тих людей, які найчастіше вчиняють кібербулінг. У відповідях на запитання студентів, інспектор особливу увагу приділила віковій категорії, та статі тих, хто найчастіше вчиняє кібербулінг. Охарактеризувала психологічно-моральний стан жертв кібербулінгу та їх соціально-побутових умов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *