Регіональний виховний захід на тему: «Як жити під час війни»

       7 грудня 2022 року в групі ЕРГО 21 1/9 (класний керівник Морозкіна Н.А.) відбувся регіональний виховний захід на тему «Як жити під час війни». Студенти мали нагоду ще раз згадати події початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року і поділитися з присутніми тими емоціями і почуттями, які їм довелося пережити.

Студенти-очевидці подій розповідали про перший обстріл населеного пункту поблизу Інгульця, евакуацію за кордон, перші кроки в новій країні, переваги й труднощі життя в нових реаліях, міграцію всередині країни, яке життя на Заході України, евакуацію в інші райони Кривого Рогу, життя під обстрілами в навколишніх селищах.

Зі спогадів Павла Граболова про евакуацію за кордон

Було також розглянуто поняття синдром вцілілого, як не картати себе за те, що вдалося врятуватися від війни. Присутні ділилися думками, чому не всі люди погоджуються евакуюватися з небезпечних регіонів, про своє волонтерство, риття окопів.

Зі спогадів Іллі Красулі та Олександра Гавриша про риття окопів

На заході виступали також старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 6 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції Кальянов Віталій Володимирович і лікар-інтерн психіатр Рівненської обласної психіатричної лікарні Морозкін Артем Олегович. Ці фахівці розповіли про особливості евакуації Кривого Рогу, про дії під час запуску ракет по мирному населенню та про профілактику синдрому хронічного стресу.

Зараз ми відчуваємо “своїми” тих, з ким у нас “спільна реальність”. І, можливо,  це наша глобальна задача – тримати фокус на цьому.

Тим, хто за кордоном – має бути не тільки фізично, а і емоційно куди і до кого повертатись.

Тим, хто в Україні – важливо зберігти зв’язок – бо витримувати втрату відносин, це для нас ще більше виснаження.

І ми всі не винні в складних почуттях. Нам, правда, всім зараз складно.

Як створювати цю “спільну реальність”? Може,  йти на рівень, що неушкоджений війною.  Може, тримати фокус на тому, що у нас всіх одна мета? У нас всіх один ворог. Ми всі – Українці. Ми всі робимо все можливе, щоб підтримати один одного і підтримати Фронт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *